Šiandiena norėčiau pasidalinti viena iš pačių originaliausių dovanų idėjų, kurias man teko matyti – dovana stiklainyje. Pastaruoju metu šio tipo dovanos tiesiog plinta viesulo greičiu, na bent jau amerikoje. Sausainių receptas stiklainyje, duonos receptas stiklainyje, pyragaičio receptas ... Na ir iš tikrųjų, bet ko kas valgoma ir saldu receptas stiklainyje – Kaip originalu!
Prieš keletą metų teko Lietuvoje gana dažnai pastebėti išplitusią madą butelyje įdomiai supilti dažytą smėlį, ar tai įvairiausias kruopas, kurios supiltos ir pastatytos virtuvėje ant lentynos tarnaudavo tik kaip dekoracijos elementas (tarp kitko – labai gražus dekoracijos elementas). Tačiau kodėl gi ta pati idėja negali būti panaudota naudingai. Kodėl gi nepadovanojus savo mėgstamiausio recepto „paruoštuką“ stiklainyje, kur tereikėtų įmaišyti ar tai kiaušinį ar pieną, ir volia – geriausias pasaulyje receptas pačiam nuostabiausiam draugui.
Tad šiandiena norėčiau pasidalinti tikrai nepakartojama idėja ir ypatingai skaniu sausainių receptu tuo pačiu metu, kurių receptą ir apipavidalinimą radau bakerella.com tinklapyje. Pateiksiu ir šablonus, kad jeigu ir Jūs susigundysite, galėtumėte panaudoti jį draugo dovanai, o ypač artėjant Kalėdoms!
[bra_blockquote align=""]Skanus sausainių receptas, stiklainis, medžiagos atraižėlė ir virvelė – štai iroriginaliausia dovanos idėja![/bra_blockquote] Sausainiai vadinasi „Kaubojaus sausainėliai“ (ang. CowboyCookies), kurių pagrindiniai ingredientai susideda iš tradicinių avižų, šokolado granulių, riešutų (pati naudojau nesūdytus žemės riešutus, tačiau originalus receptas siūlo naudoti pekano riešutus – na manau skonis nedaug pasikeitė :)), miltų ir M&M’s saldainių (čia naudoti tik rožinės spalvos saldainiukai skirti „Moterys prieš krūtų vėžį“ dienai).
O štai ir nuostabusis receptas patalpinimui į stiklainį:
Ką daryti, jeigu nerandate kur pirkti pekano riešutų? Juos laisvai galite pakeisti graikiniais riešutais, nes skonis gana panašus į pekano riešutus.
style="display:inline-block;width:468px;height:60px"
data-ad-client="ca-pub-6998954963925974"
data-ad-slot="3219421455">
Norint paruošti sausainius, visus ingredientus supilkite į didelį dubenį ir pridėkite:
1 kiaušinį
½ puodelio sviesto (šiek tiek išlydyto – tiks mikrobangų krosnelė šiam reikalui)
1 arbatinį šaukštelį vanilės
Viską gerai sumaišykite kartu. Tada suformuokite kamuoliukus ir sudėkite juos vienas toliau nuo kito ant skardos, padengtos kepimo popieriumi. Kepimo proceso metu jie patys susiformuos i sausaineliusiš kamuoliukų. Kepkite apie 10 minučių iš anksto 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Iš šio recepto turėtų gautisapie 26 -28 sausainėliai.
Jeigu norite būtent ši receptą padaryti „dovana stiklainyje“, štai kaip dėkite visus ingredientus:
Pirmas sluoksnis: miltai, kepimo milteliai, kepimo soda ir druska.
Antras sluoksnis: avižos
Trečias sluoksnis: m&m’s
Ketvirtas sluoksnis: šokolado drožlės/granulės
Penktas sluoksnis: rudasis cukrus
Šeštas sluoksnis: baltas cukrus
Septintas sluoksnis: pekino riešutai
Norint, kad visi ingredientai sutilptų, reikia gerai juos suspausti. Prieš pilant naują sluoksnį, gerai sustumkite prieš tai buvusį. Priežastis, kodėl riešutų šluoksnis dedamas paskutinis yra labai paprasta - jų kiekį visada galima šiek tiek sumažinti, o likus daugiau vietos – padidinti. Jau geriau sumažinti riešutų kiekį, nei šokoladą :)
Bet kokiu atveju, grįžtant prie dovanos, iškirpkite 15 x 15 cm kvadratą iš medžiagos ir apriškite dangtelį su 38 cm ilgio virvele.
Jeigu norite tikrai sužavėti savo dovana, svarbiausia visada yra dovanos apipavidalinimas. Ši dovana – taip pat ne išimtis. Jums tereikės storesnio popieriaus, šio šablono, klijų ar dvipusės lipnios juostelės, žirklių arba formųpramušėjo popieriui.
Šablonas susideda iš trijų dalių:
Rožinio (moteriškai dovanai)
Rudo (vyriškai dovanai)
Instrukcijos gaminimui, kuri galite patalpinti tarp dangtelio ir medžiagos.
P.S. Spauskite ant nuotraukos su šablonu, parsisiųskite jį, atsispausdinkite ir išsikirpkite ;)
Vien tik pakeitus m&m‘s spalvą, Jūsų stiklainis bus fantastiška dovana tiek halloween‘ui tiek Kalėdoms, tiek ir gimtadieniui!
[nggallery id=15]
31 responses to “Kalėdinės dovanos (sausainių receptas stiklainyje)”
Sakoma, kad produktai turėtų išsilaikyti uždarytame stiklainyje apie 2 mėnesius ir būti puikiausiai panaudoti praėjus šiam laikotarpiui, svarbiausia, kad stiklainis būtų sandariai uždarytas. Čia iš tikro panašiai kaip ką nors koncervuojant (kaip močiutės koncervuoja agurkus :)). Bet pati nebandžiau išlaikyti net mėnesio, kažkaip labai greitai visus pagaminau
Sveiki, labai orginali mintis. Bet noreciau paklausti kokio turio stiklaini naudoti, kad viskas graziai tilptu ir, kad stiklainis nebutu per didelis.;)
Na pavyzdėlyje panaudotas 1 litro stiklainis, bet visada galima pamėginti ar šiek tiek mažesnį ar šiek tiek didesnį, labai priklauso iš kur tas stiklainis. Jeigu stiklainis panaudotas nuo maisto, dažniausiai jis bus 1 litro, bet jeigu stiklainis pirktas rankdarbiu parduotuvėje, gali būti ir kitokios talpos. Tada geriausia koreguoti tarkim riešutų kiekį, nes jie dedasi paskutiniai. Vieną receptą bandžiau visai be riešutų, nes papraščiausiai nebetilpo – irgi skanu Taip pat dar norėčiau paminėti, kad 1 puodelio vientas – nesvarbu koks tas puodelis, svarbiausiai, kad vienodos proporcijos. Aš naudojau arbatos puodelį, kuris yra apie 150 mililitrų.
Manau kad tikrai būtų galima, tiesiog reikėtų pakepti juos šiek tiek ilgiau nei 10 minučių. Geriausias būdas patikrinti ar sausainiai/pyragas iškepė – patikrinti vidų su mediniu pagaliuku (tarkim dantų krapštuku), jeigu prie pagaliuko tešla neprilimpa – galima jau traukti iš orkaitės.
Sveiki, manau, kad suklydote su temperatura. Sis receptas kiek suprantu amerikietiskas, o butent pas juos yra farenheitai. Pati gavau siu sausainiu recepta is amerikietes- tai 350 yra farenheitais. O pavertus iseina 177 celcijaus. Tad ir siam receptui reikia ne tokios aukstos temperaturos.
Taigi 177 celcijaus ir 10 min kepimo (kartais nuo sausainiuku dydzio priklauso – galima 9-11 min
Šokolado granules pirkau maximoje (“Akropolyje”) prie kepinių sekcijos. Bet galima išsiversti ir be jų. Galima tiesiog nusipirkti juodo šokolado, paimti bulvių skustuka ir kaip sakant nupulti šokolada, tai sukursite labai gražias šokolado drožles. Tokiu budu jos gal net daugiau laikys rudajį cukrų. O kad cukrus laikytųsi virš šokolado granulių, reikia juos labai gerai suspausti, o pats rudasis cukrus yra toks stangresnis ir didesnes jo granulės, tad turėtų laikyti
as bandziau kepti siuos sausainelius, nes negaliu dovanoti neisbandziusi recepto;) Tai man nuo tu spalvotu saldainiu, kepant nusidaze sausainiai, o saldainiai balti pasidare:( atrode nelabai kaip. Gal ant mazesnes temperaturos reikia kepti. O susloksniuota stiklainyje tai labai graziai gavosi. Riesutu nedejau, nes niekur neradau ju pirki, o negalima ju keisti kokiais nors kitais riesutais?
Aš padariau bandyma, viena dali kepiau apie 300 laipsnių temperaturoje, o kita čia kažkas buvo paminėjęs 180 laipsnių temperatūroje, ir žinot ką, gražesni sausainiai gavosi kepant žemesnėje temperatūroje, tad siūlyčiau pakeisti receptėlio temperatūrą, kad ir kitų neklaidinti
Na tvarkelė, jeigu dauguma pasakė, kad temperatūra vis dėlto neteisinga, reikia keisti Tikiuosi dabar jau viskas bus visiems gerai. Temperatūra pakeista iki 180 laipsniu.
galima naudoti bet kokius saldainius iš tikro, bet pati efektą suteikia saldainių spalva. Na kiek keliau, spalvyte nenuėjo, nes temparatūra nera didelė, 180 laipsnių. Labai gražiai dar atrodo su šokolabo granulėmis
Puiki idėja! Maniau bus puiki dovana Kalėdoms, bet išbandžiau pati ir nusivyliau…visi sausainiai susiliejo į vientisą masę, saldainiai ištirpo ir nusidažė visas vidus…nesuprantu ką ne taip dariau.o stiklainiukyje tikrai lb gražiai atrodo,bet dovanoti nedrįsiu
Laba diena Gintare, na šiam nepasisekimui gali būti tik kelios priežastys: arba buvo per aukšta temperatūra, arba buvo per daug kepimo miltelių. Dar vienas dalykėlis, kurio nesupratau: kaip suprasti nusidažė visas vidus?
Visas procesas nėra sudėtingas ir jeigu teisingai daroma, tikrai gausis puikūs sausainiai: reikia iš pradžių kambario temperatūroje ištirpinti sviestą (ne ant ugnies, o tiesiog leisti jam suminkštėti), tada su mikseriu ant mažiausio greičio pradėti maišyti visus ingredientus (pirmiausia siūlau pradėti nuo sviesto ir kiaušinio sumaišymo, tada pradėti pilti i dubenį ingredientus, po truputėli). Išmaišius tešlą, taip labai svarbi yra temperatūra. Negali būti per didelė, nes kitaip M&M’s saldainiai ištirps, tiek tie šokolado granulės ištirps. Ir ne ilgiau 10 minučių, nes tai vėlgi gali įtakoti sausainių ištirpimui.
170 g universalių miltų
1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių
1 arbatinis šaukštelis kepimo sodos
¼ arbatinio šaukštelio druskos
100 g avižų
90 g puodelio m&m’s
96 g puodelio šokolado drožlių
100 g rudojo cukraus
100 g balto cukraus
80 g puodelio pekano riešutų (graikinių riešutų)
del avizu manau kazka sumaisete del kiekio,taisydama
nes dariau dovaele viena pagal nuos matavimus ir man viskas sutilpo,,o dabar noriu daryti antra ir vietos nebeuztex nei cukriu nei riesutam..o darau visa tai 1l stiklainyje
hmm, labai įdomiai čia, nes kai puodelius verciau i gramus tai man rašė 230 g. Bet pati ka tik isbandžiau gaminti su gramais tai gaunasi 100 g sausų avižų Atsiprasau už šią klaidą.
Labas, saunus puslapis, geros idejos dovanoms. Norejau paklaust o kepimo soda tai cia ta paprasta soda? O jos ne per daug? nesijaus sodos? Aciu uz atsakyma
Artėjant romantiškajai Valentino dienos šventei, norisi pagaminti kažką ypatingo ir žinoma saldaus. Išbandykite šokoladu glazūruotų rutuliukų ant pagaliuko receptą. Šis…
Kai lauke spaudžia šaltis, labai smagu namuose jaukiai įsitaisyti su šiltu puodeliu mėgstamo gėrimo. Mūsų mažiesiems draugams, žiemojantiems už lango,…
Tarpšventinis laikotarpis turbut pats maloniausias – dovanėlės suruoštos ir išdalintos, pasibūta su šeima, visi atsipalaidavę, apsnūdę, kaip meškinai – kokie…
Kalėdos vaikams tikriausiai neįsivaizduojamos be saldumynų, skanėstų, ir žinoma, be dovanėlių, o jeigu dovanos yra originalios ir pagamintos iš širdies, vaikai…
O kiek laiko galima laikyti produktus stiklainiuky?
Sakoma, kad produktai turėtų išsilaikyti uždarytame stiklainyje apie 2 mėnesius ir būti puikiausiai panaudoti praėjus šiam laikotarpiui, svarbiausia, kad stiklainis būtų sandariai uždarytas. Čia iš tikro panašiai kaip ką nors koncervuojant (kaip močiutės koncervuoja agurkus :)). Bet pati nebandžiau išlaikyti net mėnesio, kažkaip labai greitai visus pagaminau
Sveiki, labai orginali mintis. Bet noreciau paklausti kokio turio stiklaini naudoti, kad viskas graziai tilptu ir, kad stiklainis nebutu per didelis.;)
Na pavyzdėlyje panaudotas 1 litro stiklainis, bet visada galima pamėginti ar šiek tiek mažesnį ar šiek tiek didesnį, labai priklauso iš kur tas stiklainis. Jeigu stiklainis panaudotas nuo maisto, dažniausiai jis bus 1 litro, bet jeigu stiklainis pirktas rankdarbiu parduotuvėje, gali būti ir kitokios talpos. Tada geriausia koreguoti tarkim riešutų kiekį, nes jie dedasi paskutiniai. Vieną receptą bandžiau visai be riešutų, nes papraščiausiai nebetilpo – irgi skanu
Taip pat dar norėčiau paminėti, kad 1 puodelio vientas – nesvarbu koks tas puodelis, svarbiausiai, kad vienodos proporcijos. Aš naudojau arbatos puodelį, kuris yra apie 150 mililitrų.
Manau kad tikrai būtų galima, tiesiog reikėtų pakepti juos šiek tiek ilgiau nei 10 minučių. Geriausias būdas patikrinti ar sausainiai/pyragas iškepė – patikrinti vidų su mediniu pagaliuku (tarkim dantų krapštuku), jeigu prie pagaliuko tešla neprilimpa – galima jau traukti iš orkaitės.
Sveiki, manau, kad suklydote su temperatura. Sis receptas kiek suprantu amerikietiskas, o butent pas juos yra farenheitai. Pati gavau siu sausainiu recepta is amerikietes- tai 350 yra farenheitais. O pavertus iseina 177 celcijaus. Tad ir siam receptui reikia ne tokios aukstos temperaturos.
(kartais nuo sausainiuku dydzio priklauso – galima 9-11 min 
Taigi 177 celcijaus ir 10 min kepimo
Gal galite pasakyti kur pirkti tų šokolado granulių? Ir kaip užpilti rudajį cukrų, kad jis persusimaisytu su šokoladu ?
Šokolado granules pirkau maximoje (“Akropolyje”) prie kepinių sekcijos. Bet galima išsiversti ir be jų. Galima tiesiog nusipirkti juodo šokolado, paimti bulvių skustuka ir kaip sakant nupulti šokolada, tai sukursite labai gražias šokolado drožles. Tokiu budu jos gal net daugiau laikys rudajį cukrų. O kad cukrus laikytųsi virš šokolado granulių, reikia juos labai gerai suspausti, o pats rudasis cukrus yra toks stangresnis ir didesnes jo granulės, tad turėtų laikyti
as bandziau kepti siuos sausainelius, nes negaliu dovanoti neisbandziusi recepto;) Tai man nuo tu spalvotu saldainiu, kepant nusidaze sausainiai, o saldainiai balti pasidare:( atrode nelabai kaip. Gal ant mazesnes temperaturos reikia kepti. O susloksniuota stiklainyje tai labai graziai gavosi. Riesutu nedejau, nes niekur neradau ju pirki, o negalima ju keisti kokiais nors kitais riesutais?
Aš padariau bandyma, viena dali kepiau apie 300 laipsnių temperaturoje, o kita čia kažkas buvo paminėjęs 180 laipsnių temperatūroje, ir žinot ką, gražesni sausainiai gavosi kepant žemesnėje temperatūroje, tad siūlyčiau pakeisti receptėlio temperatūrą, kad ir kitų neklaidinti
Na tvarkelė, jeigu dauguma pasakė, kad temperatūra vis dėlto neteisinga, reikia keisti
Tikiuosi dabar jau viskas bus visiems gerai. Temperatūra pakeista iki 180 laipsniu.
Kiek sausainukų gaunas iš porcijos?
Turetų gautis apie 26 -28 sausainėliai.
Klausimelis – o kepant “nenueis” saldainiuku spalva? Kuom dar galima pakeisti m&m’sus?
aciu
galima naudoti bet kokius saldainius iš tikro, bet pati efektą suteikia saldainių spalva. Na kiek keliau, spalvyte nenuėjo, nes temparatūra nera didelė, 180 laipsnių. Labai gražiai dar atrodo su šokolabo granulėmis
Puiki idėja! Maniau bus puiki dovana Kalėdoms, bet išbandžiau pati ir nusivyliau…visi sausainiai susiliejo į vientisą masę, saldainiai ištirpo ir nusidažė visas vidus…nesuprantu ką ne taip dariau.o stiklainiukyje tikrai lb gražiai atrodo,bet dovanoti nedrįsiu
Laba diena Gintare, na šiam nepasisekimui gali būti tik kelios priežastys: arba buvo per aukšta temperatūra, arba buvo per daug kepimo miltelių. Dar vienas dalykėlis, kurio nesupratau: kaip suprasti nusidažė visas vidus?
Visas procesas nėra sudėtingas ir jeigu teisingai daroma, tikrai gausis puikūs sausainiai: reikia iš pradžių kambario temperatūroje ištirpinti sviestą (ne ant ugnies, o tiesiog leisti jam suminkštėti), tada su mikseriu ant mažiausio greičio pradėti maišyti visus ingredientus (pirmiausia siūlau pradėti nuo sviesto ir kiaušinio sumaišymo, tada pradėti pilti i dubenį ingredientus, po truputėli). Išmaišius tešlą, taip labai svarbi yra temperatūra. Negali būti per didelė, nes kitaip M&M’s saldainiai ištirps, tiek tie šokolado granulės ištirps. Ir ne ilgiau 10 minučių, nes tai vėlgi gali įtakoti sausainių ištirpimui.
kuo būtų galima pakeisti tuos pekino riešutus? 😉
Aš keisčiau į graikinius riešutus.
o kur jūs randate pekino riešutus? 😀
kurių skonis artimas graikiškiems 😉
aš žinau tik pekAno (karijos) riešutus
Tai čia kalba eina apie tuos pačius
Pekano riešutus
Gal galit surasyt produktu kiekius gramais,nes tikrai neaisku su tais puodeliais?
170 g universalių miltų
1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių
1 arbatinis šaukštelis kepimo sodos
¼ arbatinio šaukštelio druskos
100 g avižų
90 g puodelio m&m’s
96 g puodelio šokolado drožlių
100 g rudojo cukraus
100 g balto cukraus
80 g puodelio pekano riešutų (graikinių riešutų)
Gal galite parasyti produktu kiekius gramais? Nes labai neaisku su tais puodeliais.
del avizu manau kazka sumaisete del kiekio,taisydama
nes dariau dovaele viena pagal nuos matavimus ir man viskas sutilpo,,o dabar noriu daryti antra ir vietos nebeuztex nei cukriu nei riesutam..o darau visa tai 1l stiklainyje
hmm, labai įdomiai čia, nes kai puodelius verciau i gramus tai man rašė 230 g. Bet pati ka tik isbandžiau gaminti su gramais tai gaunasi 100 g sausų avižų
Atsiprasau už šią klaidą.
Labas, saunus puslapis, geros idejos dovanoms. Norejau paklaust o kepimo soda tai cia ta paprasta soda? O jos ne per daug? nesijaus sodos? Aciu uz atsakyma
Tai ne paprasta soda, bet soda skirta kepimui. Jeigu jos neturite, galite tiesiog nedėti. Kepimo milteliais padės sausainiais išsipūsti.
Labai patiko jusu ideja
o gal turite angliska etiketes sablona?
Dovile, best ever awesome idėja!
Šilta, žaisminga, interaktyvi ir išbaigta – 10 balų.
Dovanojant saldžią dovaną vaikui nepamirštam ir žaidimų – geriausios kainos http://www.gamerjar.com