
Helovino skanėstas – “spoksantys” šokolado gabaliukai
Amerikietiškoji Helovino šventė jau ne už kalnų. Lietuvoje neturime gilių jos šventimo tradicijų, tačiau magiška ir paslaptinga Helovino nešama nuotaika užkrečia ir mažus, ir suaugusius. Įprasta vakarienė su šeima ar draugais, pasitelkus šiek tiek fantazijos, gali tapti labai linksma ir įdomia! Šie "spoksantys" šokoladiniai gabalėliai tikrai papuoš lietuviško Helovino vakaro saldumynų stalą, sukurs smagią nuotaiką suaugusiems ir tikrai nustebins mažuosius. O svarbiausia, kad pagaminti šį skanėstą taip paprasta ir greita!
Helovinui praėjus, šią idėją galima pritaikyti ir ruošiant vaikų gimtadienius, šventes, renginius. Šokolado gabalėlius galima dekoruoti ir kapotais riešutais, sūriais krekeriais ar bet kuo, kas tik šauna į galvą. Eksperimentuokite drąsiai!
Helovino skanėstas

Šiam skanėstui paruošti reikės:
- 3 puodelių šokolado drožlių
- 2 puodelių įvairių saldainių (svarbu, kad nebūtų per daug dideli ir tiktų vienam kąsniui)
- kepimo popieriaus

Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi.
Ištirpinkite šokoladą metaliniame dubenyje, pamerkę jį į karštą vandenį. Nuolat maišykite, kol gausite vientisą masę.

Supilkite masę ant kepimo popieriaus ir mentele ją tolygiai paskleiskite, kad gautųsi maždaug pusės centimetro storio sluoksnis. Ant viršaus išdėliokite saldainiukus ir patalpinkite skardą į šaldytuvą 30-45 minutėms, kol šokoladas visiškai sukietės.

Kai šokoladas jau bus kietas, išimkite jį iš šaldytuvo ir atsargiai perdėkite ant pjaustymo lentos. Atsargiai supjaustykite norimo dydžio gabalėliais. Šokolado gabalėliai atrodys linksmiau, jei pjaustysite juos netaisyklingomis formomis.

Tikriausiai sutiksite, kad saldainiukai-akytės yra ypatingas šio skanėsto akcentas. Jeigu tokių "akyčių" nerandate pirkti, baltos spalvos saldainiukus galite papuošti patys, pasilikę šiek tiek tirpinto šokolado.
Skanaus!
Šaltinis: www.justataste.com